Elektronisk cigarett

Du bestämmer dig för att gå in i vape ? Detta är en mycket bra sak ! Du kommer således att säga adjö till oljiga hostar på morgonen, lukten av kall askkopp på håret, gula tänder, och särskilt de irriterande 4000 giftiga ämnen som ingår i en cigarett !

Men innan du blir en vaper… vet du hur en elektronisk cigarett fungerar ?

Dina vänner har en. De berättade om atomizer, motstånd, ohm. De använder ord som verkar oförståeliga för dig !

Oroa dig inte, vi kommer inte att komma in i hjärtat av ämnet och i slutet av din läsning kommer du att veta tillräckligt om driften av en elektronisk cigarett för att börja vaping.
Innan vaping, låt oss lära oss grunderna

En elektronisk cigarett består av 3 huvuddelar: batteriet, clearomizer och motståndet. Dessa tre tillhörande komponenter utgör en e-cigarett.

Principen för drift av en elektronisk cigarett är relativt enkel att förstå. Batteriet ger el till motståndet som värmer e-vätskan i clearomizer.

Vid sugning blir denna förångade e-vätska till ånga som liknar röken från en tobaksbaserad cigarett eller Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils. Den genererade ångan kommer att ge rökare samma känslor som hans cigarett. Han kommer att känna, enligt nikotindosen, ” hit ” känslan av att skrapa i botten av halsen.

För att använda din elektroniska cigarett behöver du bara trycka på knappen på batteriet medan du suger på clearomizer, för att värma motståndet och andas in ånga.

Den franska e-cigarett Forum har också lagt online en guide för nybörjare vapers som du kan konsultera senare.

Låt oss nu gå vidare till huvudkomponenterna i en elektronisk cigarett.
Clearomizer

Clearomizer är den del inklusive tank och motstånd. Det är en av de viktigaste delarna av en e-cigarett. Den har en skruvhöjd så att den kan skruvas på batteriet.

Clearomizer är vanligtvis transparent för att kunna styra nivån av e-vätska.

Dess roll är avgörande vid produktion av ånga och i den elektroniska cigarettens korrekta funktion.

Den består av :

Ett tips som heter “Drip tip”. Droppspetsen gör att ångan sugs in. En tank som innehåller E-vätskan. Den kan vara gjord av plast (PET) eller glas (Pyrex). Ett värmehuvud, allmänt känt som ett motstånd. Den består av resistiv garn (Kanthal) och kiselvikar eller bomullsfibrer. Mer sofistikerade clearomizers har också en luftflödeskontroll ring som kallas “luftflöde”.

Det kan ibland kallas “Tank “med hänvisning till den engelska termen för”tank”.

Naturligtvis finns olika modeller av “clearo”. Du hittar clearomizers med motstånd på toppen, motstånd längst ner (BDC), dubbla motstånd (Dubbel spole). Var och en kommer att ha sin specificitet för att anpassa sig till dina förväntningar på vapers. Men alla kommer att ha ett syfte: att göra din e-cigarett arbete för att producera ånga från en e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice.
Motstånd

Vi har sett motståndet är en del av clearomizer. I vape vad som vanligtvis kallas “motstånd”, eller” spole ” på engelska är föreningen :

Av en resistiv tråd, vanligtvis gjord av Kanthal. Denna resistiva tråd är den del som värmer. När vaper trycker på knappen på batteriet, ger den senare El, uttryckt i volt, mot motståndet. Elektricitet passerar genom den resistiva ledningen och får den att värma upp, se rodnad. Och en veke indränkt i e-vätska. Denna veke kan vara gjord av kiselfiber eller ekologisk bomull. Dess roll är att främja förångningen av e-vätska när den resistiva tråden värms upp. Veken är i direkt kontakt med den resistiva ledningen.

Beroende på modell av clearomizer kan motståndet placeras längst ner på tanken eller på toppen :

Motstånden längst ner kommer att bada i e-vätskan. De kommer att vara bättre blöt, vilket undviker smaken av” torr träff ” brulé. Motstånden placerade på toppen av clearomizer kommer att främja ” Hit ” och producera en varmare ånga.

Motståndet är en förbrukningsbar del som bör ändras regelbundet. För att din elektroniska cigarett ska fungera E-cigg korrekt rekommenderas att du byter varje 50 ml e-vätska, dvs. 5 flaskor med 10 ml.

Du kommer att kunna upptäcka på vår webbutik olika modeller av motstånd beroende på clearomizer du använder.
Batteritid

Batteriet, väsentlig del av din vaper, ger den el som behövs för att förånga e-vätskan. Det är den elektriska strömkällan till din e-cigarett.

Det finns olika modeller av batterier. Majoriteten av dem är laddningsbara Li – ion-batterier. Alla är utrustade med en strömbrytare, vanligen kallad “switch” (engelska termen). Denna omkopplare gör det möjligt att leverera motståndet med el när det pressas.

Batteriets kapacitet uttrycks i mA / h (milliamps per timme). Du hittar batterier av 650mAh, 900, 1300, 2200mAh…

Ju större mAh-kapacitet desto mindre måste du ladda batteriet.

I allmänhet kommer ett ego-batteri med 650mAh av autonomi att motsvara ett dussin cigaretter beroende på clearomizer som används. Det kommer då att bli nödvändigt att ladda det i ca 2 timmar för att kunna fylla på motsvarande 10 cigaretter.

Det är därför nödvändigt att känna till din tobakskonsumtion innan du väljer ett e-cigarettbatteri. Till exempel, om du röker 1 pack per dag en 650mAh batteri kommer inte att räcka för att vape hela dagen.

Finns i olika storlekar och former, de mest populära batterierna idag av vapers är lådan. Rektangulär form, de har en stor autonomi och ger sann vape komfort.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.