Smart TV: hålla jämna steg med tiden

Smart TV-teknik, en gång kallad Connected TV, lanserades 1997. På grund av den låga modemanslutningen som var utbredd bland den allmänna befolkningen på den tiden fick tanken inte massutveckling.

Två år senare uppträdde tjänsterna i form av digitala videobandspelare, på hårddisken som de valda TV-programmen spelades in för efterföljande visning av användare. År 2000 präglades av utseendet på enheter som heter Set Top Box, vilket gör det möjligt att utöka funktionaliteten hos standard-TV: n.

Sedan 2009 lanserades certifieringen av smarta TV-apparater av Digital Living Network Alliance, som bekräftade sin stabila drift i kombination med andra enheter. Sedan dess har Smart TV teknik gradvis börjat introduceras i produktionen av ett ökande antal TV-apparater från olika tillverkare och har nått 90% 2011. För närvarande har höga dataöverföringshastigheter blivit vanliga för de flesta Internetanvändare, och därför har inköp av smarta TV-apparater blivit överkomliga och populära.

smart-TV
Principen för drift av smart TV

Smart TV är en plattform baserad på operativsystemet (Linux, Android, Unix eller annat), bestående av en uppsättning program. Tillgång till Internet tillhandahålls på två sätt:

Kabelanslutning via LAN-port med kabel. via trådlös anslutning (Wi-Fi).

DNLA-tekniken gör att du kan kombinera en TV med en dator, bärbar dator, mobiltelefon eller annan enhet i ditt hem digitala nätverk för att dela det nödvändiga innehållet.

Speciellt skapade applikationer, kallade widgets, utför viktiga hanteringsuppgifter, vilket underlättar tillgången till olika tjänster. Huvudmodulerna visas på TV-skärmen och integreras i skalet av utvecklaren. Beroende på användarens preferenser kan de saknade widgets hämtas från officiella applikationsbutiker.
Grundläggande TV-funktioner med smart TV

Smart TV har följande funktioner:

ge användarna ett obegränsat antal användbar och relevant information från Internet. Några klick på knapparna på kontrollpanelen är tillräckliga för att ta reda på vädret, bekanta sig med den aktuella växelkursen eller närvaron av trafikstockningar, se affischen för kulturella händelser i staden eller läsa personliga e-postmeddelanden. möjligheten att beställa olika varor och tjänster: leverans av mat från en restaurang, varor från en butik eller läkemedel från ett apotek, taxi, Internet-TV (IP-TV). På specialiserade webbplatser är populära online-tv-kanaler i utmärkt kvalitet tillgängliga för Oavbruten visning av reklam. Med hjälp av en fjärrkontroll kan du växla till streamingtjänsten för Youtube-videor, snabbt och bekvämt växla mellan dem medan du tittar på. ansluta med alla radiostationer runt om i världen och lyssna på dina favorit hits. möjligheten att titta på upphovsrättsprogram, dokumentärer och regissörsversioner av filmer som inte tidigare sändes på TV · uppspelning inspelning från USB – minnen, vilket ger en absolut ersättning för en DVD-spelare. kommunikation via Skype-tjänsten, som gör det möjligt att inte bara höra samtalspartnern utan också att se honom på skärmen. skytte filmer, tv-program, utbildning och utbildningsprogram, musikvideor för deras efterföljande visning på en lämplig tid, tillgänglig på TV-modeller utrustade med en extra inbyggd torrentklient. förekomsten av populära sociala nätverk; beroende på TV: ns firmware kan det finnas “Facebook”, “Twitter”, “klasskamrater” och “Swefilmer på Dreamfilms“. 3D-läge, som positivt kompletterar enskilda TV-modeller med Smart TV-funktionen, låter dig få en tredimensionell bild på skärmen. Det är nödvändigt att använda speciella glasögon och ladda ner filmer i lämpligt format. förmågan att känna igen ansikten. Användaren kan registrera sitt ansikte i kontot för ytterligare identifiering.

smart TV-funktioner
Metoder för att styra smart TV

För att säkerställa maximal användarvänlighet förbättrar tillverkarna ständigt sätten att styra en TV-enhet. Följande funktioner i TV-kommandot är för närvarande kända:

fjärrkontroll: standard. använda det virtuella tangentbordet på TV-skärmen. använda ett trådlöst tangentbord och en mus ansluten till TV: n. använda röstkommandon. gest · genom att använda en extra fjärrkontroll med ett gyroskop skapar du en analog markör. Fjärranordningen måste hållas i handen och flyttas i rätt riktning, enligt principen att styra datormusen. från skärmen på en smartphone eller surfplatta via en installerad applikation (till exempel LG Remote App).

Populära tillverkare av Tv-apparater med smart TV

Många tillverkare erbjuder ett brett utbud av smarta TV-apparater. Var och en av dem har många skillnader från resten.

LG: smarta TV-apparater är utrustade med en bekväm magisk Rörelsekontrollpanel som fungerar som en datormus. Samsung: smarta TV-modeller kompletteras med innovativ gest och röststyrning teknik. Sony: TV-apparater har en väl utformad meny med ett bekvämt Huvud. Panasonic: ett nytt kraftfullt chip har introducerats i enheterna, bildkvaliteten har förbättrats och 3D-stöd är tillgängligt. Toshiba: smarta TV-apparater med enkel hantering. Philips: ger ytterligare skydd mot hacking och obehörig användning.

Smarta TV-apparater är utformade på ett sådant sätt att de inte verkligen behöver tänka under sin verksamhet. Tack vare Smart TV: s praktiska hanteringsfunktioner kan du hitta den information du behöver på Internet utan att komma ut ur omslaget.