Typer av IPTV

Det finns olika typer av denna teknik. Netflix är till exempel en variant av video on demand. På Netflix kan du titta på alla program från var som helst mot en avgift.

En annan typ är tidsförskjuten IPTV. Det betyder att du tittar på schemalagda sändningar. Ett exempel på denna typ är BBC-kanalens iPlayer videospelare.

Live IPTV-eller IPTV-sändningar innebär att sända live-tv-program på internet. Många av oss använder redan denna teknik idag. Dessa tekniker, som tidigare verkade ganska spännande, har redan ägt rum i vårt dagliga liv idag. Du kan enkelt titta på alla dessa typer av IPTV från din telefon, dator eller TV tack vare din Internet-anslutning.

Denna teknik är mycket viktig eftersom den ger ett tvåvägsflöde av information. Traditionell TV är en enkelriktad sändning. Vissa TV-program kan endast ses över IPTV med vissa tidsintervall, och det är inte möjligt för den person som tittar på att ha någon interaktion. IPTV, å andra sidan, gör tv-program online. Användare kan titta på de program de vill ha när som helst, var som helst, med hjälp av den enhet de vill ha. Kommentarer, gillar och aktier gör denna upplevelse mycket mer interaktiv. Således måste IPTV nu producera program enligt användarnas önskemål.

För att ett tv-program ska sändas över IPTV måste det först omvandlas till ett digitalt format som kan tas emot och levereras som ett paket, och därmed måste det använda Internetprotokollet. Även om vissa program redan är i digitalt format kan vissa vara i standard analogt TV-programformat. Här måste program i detta format konverteras till digital. Komprimera videor är också mycket användbart i denna process.

Annars kan betydande avmattningar i nätverks-och Internettrafik uppstå på grund av bandbredd. MPEG4 och MPEG2 är de vanligaste komprimeringsteknikerna. Multi-Publishing är också en av de vanligaste metoderna för smidig visning av programmet. Om tusen personer tittar på samma program kommer ett enda videopaket att strömmas. På så sätt kan dessa människor använda IPTV utan att släppa sin internethastighet utan att ansluta videon de tittar på.

Den viktigaste fördelen med IPTV är att vi kan titta på det program vi vill ha från vår TV. För när vi kommer hem och sitter i vår plats, vi vill titta på vad vi vill lätt, inte på vår lilla laptop skärm, men på vår stora och vackra TV. I den meningen hoppas vi att denna teknik kommer att bli alltmer utbredd.